Veel van onze klanten vertrouwen ons het aanvragen en het onderhouden van patenten, merken en modellen en andere rechten toe. U kan echter opteren, bij schaalvergroting bijvoorbeeld, (een gedeelte van) dit proces uit te besteden aan ons.

 

Bij het aanvragen en onderhouden van patenten komen er vele administratieve handelingen bij kijken. U moet op tijd de correcte stukken inleveren, aanvullende vragen beantwoorden en de nodige taksen betalen. Als u één van deze deadlines overschrijdt, lopen uw rechten een groot risico. In het ergste geval betekent het dat uw octrooi, merk of modelrecht komt te vervallen. Het is dus van belang dat u de administratie en data minnitieus opvolgt.

Veel innoverende ondernemers zien deze administratieve werkzaamheden als hinderlijk. Begrijpelijk, want u zet uw R&D- medewerkers liever in voor het creëren van innovatieve producten en diensten eerder dan voor administratief werk. Daarom kunnen wij het beheer van uw bestaande patent-portefeuille overnemen en eventueel uitbreiden. Zo kan u op uw beide oren slapen als het gaat over uw portfoliomanagement en kunt u zich concentreren op uw expertise binnen uw onderneming.

 

Voordelen van portfoliomanagement

  • Nooit meer deadlines of termijnen overschrijden of een procedure fout;
  • Betrouwbare backoffice die u informeert als er noemenswaardige mededelingen zijn;
  • Geen ongepast verlies van rechten;
  • Meer tijd om u te concentreren op uw expertise.

 

Wat kan Bureau Bockstael betekenen voor u?

Onze getrainde experten staan voor u klaar om de administratieve handelingen rond uw octrooi-, merk- en modelrechten over te nemen. Voor hen is het begeleiden van octrooi-, merk- en modelregistraties door het aanvraagproces en het beheren van Intellectuele Eigendomsrechten dagelijkse praktijk. Daarnaast staan de gemachtigden van ons bureau voor u klaar om u te begeleiden waar gewenst is.

 

Kostprijs patentportfoliomanagement

De mate van ondersteuning en de omvang van uw octrooi-, merk- en modelrechtenportefeuille zijn de twee belangrijkste factoren bij het bepalen van de kosten. Wij gaan graag in dialoog met u om te bepalen wat voor u efficiënt is. Op basis van dit vrijblijvende gesprek stellen wij een offerte op.

 

Indien u meer informatie wenst, bel 03/225.00.60 of contacteer ons, een eerste advies is steeds vrijblijvend.

Lees verder over intellectuele eigendom in Octrooibewaking.