Populaire FAQs

 

Wanneer u een logo of beeldmerk registreert en beschermt, kan u opteren om het logo al dan niet in kleur te registreren.

 

Het registreren van een logo in zwart-wit (dus zonder kleur) biedt het voordeel dat het logo beschermd is, ongeacht de voorziene kleuren. Dit betekent ook dat u bij het gebruik van het logo of het merk niet gebonden bent aan bepaalde kleuren.

Wanneer de kleuren een onderscheidend element vormen in het gehele beeldmerk of logo, zal de ruimste beschermingsomvang verkregen worden door het beeldmerk afzonderlijk in kleur en in zwart-wit te deponeren. 

Wanneer u uw logo in een bepaalde kleurencombinatie gebruikt en vaststelt dat een concurrent min of meer hetzelfde logo gebruikt met een samenhangende kleurencombinatie, kan de gelijkenis tussen de kleuren bepalend zijn in uw voordeel. 

 

Indien u opteert om hetzij in kleur, hetzij in zwart-wit te beschermen, zal u rekening moeten houden met het belang van de kleuren in het ganse logo. Indien de kleuren van ondergeschikt belang zijn, zal een registratie van het logo in zwart-wit wenselijk zijn.

Dit is ongetwijfeld het geval wanneer u uw beeldmerk in verschillende kleuren gebruikt, waardoor u met één registratie deze verschillende versies kan opvangen. Wanneer de kleuren daarentegen bepalend zijn voor uw logo en het onderscheidend vermogen van uw beeldmerk vormen, kunt u best het logo in kleur registreren om te vermijden dat een gebruik van uw logo in kleur niet als een normaal gebruik van het geregistreerde logo in zwart-wit wordt beschouwd.

 

Bel ons op het nummer 03/225.00.60, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contacteer ons indien u meer informatie wenst betreffende het registreren van een logo of beeldmerk.

 

Gerelateerde artikelen: MerkenWat zijn de kosten van een merkregistratieVereisten voor merkregistratie en bescherming 

Terug naar overzicht