Populaire FAQs

 

Aangezien een geregistreerd model op uw vormgeving een goede maatstaf is voor uw bedrijf, is het registreren eerder een investering dan een kost. Een modelregistratie beschermt uw 3D-uiterlijk en is een wapen tegen namaak.

 

De registratie is gewoonlijk voor een periode van 5 jaar, eventueel te vernieuwen voor 4 bijkomende perioden van 5 jaar telkens met een te betalen officiële taks, maar zonder jaarlijkse instandhoudingstaksen. Interessant is dat u een meervoudig model in één enkele aanvraag kan registreren waardoor een lager tarief wordt toegepast. Neem inlichtingen bij ons in welke landen of regio's u een meervoudig model kan aanvragen.

 

De 'return on investment' van modelregistraties kan groot zijn ook als u zich in een concurrentiële markt bevindt. Het registreren van modellen is een correcte en lage investering, zeker wanneer het vergeleken wordt met ontwikkelingskosten, productiekosten, marketingkosten en dergelijke meer. De modelrechten zijn er voor de strijd aan te gaan tegen namaak en piraterij maar kan soms een zware investering zijn. Echter met gepast advies van o.a. Bureau M.F.J. Bockstael kan dit worden beperkt.

 

Contacteer ons voor een eerste vrijblijvend advies.

Gerelateerde artikelen: Modellen - Wat kan u als model registreren? - Wat wordt bedoeld met modelrechten?

Terug naar overzicht