Populaire FAQs

 

Een model wordt geregistreerd bij een officiële overheidsadministratie van het land of de regio alwaar u bescherming wilt genieten.

 

Bij een registratieaanvraag hoeft u kwalitatieve afbeeldingen in te dienen van het model waaruit de kenmerkende uiterlijke eigenschappen onmiskenbaar naar voor komen. De figuren (meestal zwart-wit tekeningen of foto's) dienen alle aanzichten van het model weer te geven op een neutrale achtergrond en zonder technische aanduidingen. Ten slotte dient u ook te vermelden op welke soort van producten het model betrekking heeft.

 

Het verloop van de procedure is verschillend van land tot land. In Europa wordt in de meeste gevallen een modelregistratie snel toegekend indien u correct advies gekregen hebt. Verder kan bij modelregistratie in meerdere landen of regio's ook gebruik gemaakt worden van prioriteit. 

 

Vraag vrijblijvend een eerste advies en contacteer ons. Wij zorgen dat uw model op een juiste manier ingediend en opgevolgd wordt, met aandacht voor de noodzakelijke formaliteiten en termijnen.

Gerelateerde artikelen: Modellen - Is een geregistreerd Europees model uw geld waard? - Waar registreert u een model?

Terug naar overzicht