Populaire FAQs

Aan de beëdigde expert, de octrooigemachtigde, kunt u gerust uw uitvinding toevertrouwen. In de Benelusx zijn ongeveer 400 gemachtigden aan het werk. daarvan is er iets meer danh de helft werkzaam bij grotere bedrijven. Het overige deel gemachtigden werkt op vergelijkbare wijze als een advocaat, meestal voor een groter bureau zoals Bureau M.F.J. Bockstael. Het is evident dat de octrooigemachtden geheimplicht hebben.

 

De taken van een gemachtigde zijn het opstellen en verdedigen van octrooiaanvragen, daarnaast ook nagaan van octrooi-inbreuk, octrooilicenties en andere aspecten van een moderne onderneming zoals de onderzoeks- en ontwikkelingsstrategie. Daarnaast kunnen zij samen met ondernemers de octrooi strategie uit stippelen van het bedrijf.

 

Een octrooigemachtigde heeft een universitaire opleiding in een technische richting achter de rug en heeft een stage en juridisch examen afgelegd gericht op het opstellen en verdedigen van octrooiaanvragen.

 

Indien u een octrooi wilt beschermen, registreren of aanvragen via een octrooigemachtigde of u wil informatie, neem dan best contact op met Bureau M.F.J. Bockstael.

Gerelateerde artikelen: Octrooien

Terug naar overzicht