Het Europees Octrooibureau (EOB) en het Tunesische Nationale Instituut voor Normalisatie en Industriële Eigendom (INNORPI) kondigen aan dat het vanaf 1 december 2017 mogelijk is om Europese octrooien te valideren in Tunesië. Deze zullen dan beschouwd worden als nationale Tunesische patenten en zullen onder de Tunesische wetgeving vallen.

 

Europees patent  europese octrooien in tunesië

 

 

Samenwerking voor validatie

De validatie in Tunesië is er om Europese octrooiaanvragers de kans te geven om hun octrooiaanvraag in Tunesië te doen gelden. Het Europees Octrooibureau zal voor de validatie samenwerken met het officiële Tunesische IP-bureau, zodat men zich kan richten op de ontwikkeling van innovatie in Tunesië.

Bescherming voor 700 miljoen inwoners

Deze overeenkomst maakt dat in 43 landen bescherming kan bekomen worden op een uitvinding met één enkele onderzoeks – en toekenningsprocedure. Het nieuwe Europese octrooi kan dus bescherming bieden voor een markt van 700 miljoen inwoners.

 

Voor meer informatie over de wijze waarop u een Europees patent aanvraagt, met het land Tunesië aangeduid, neem dan contact met ons op. Lees verder: OctrooienWat is de kost van een patent ; Nieuwe Belgische wet voor vertalingen Europese octrooien vanaf 1 januari 2017.

Bron: EPO